Novi početak

Donosim svoju ličnu odluku i izjavljujem univerzumu da sam spreman(na) za promjenu.

Jedna od najtežih stvari u životu je osjećaj da smo zaglavljeni u situaciji koja nam se ne sviđa i koju želimo promijeniti. Možda smo se iscrpili pokušavajući da smislimo kako da napravimo promjenu, a možda smo čak i odustali. Međutim, svaki dan nam nudi priliku da obnovimo svoju odlučnost i da izjavimo univerzumu da smo spremni za promjenu. Možemo čak i naglas reći da smo se trudili i borili i nismo pronašli način, ali da smo otvoreni da pomognemo i da namjeravamo nastaviti raditi na stvaranju promjena za sebe. Davanje ove izjave univerzumu i nama samima može biti samo lijek za stagnaciju koju doživljavamo. I to se može uraditi danas, odmah sada.

Teško je razumjeti, čak i kad se pogleda unazad, kako su se izbori koje smo donijeli dodali našoj trenutnoj situaciji, ali je dobra ideja ispitati priču koju sami sebi pričamo. Ako imamo tendenciju da sebe smatramo neuspjelim, to će blokirati našu sposobnost da dozvolimo sebi uspjeh. Imamo moć da promijenimo priču koju sami sebi pričamo priznajući da smo u prošlosti dali sve od sebe, pokazali mnoge pozitivne kvalitete i imali mnogo lijepih trenutaka na našem putu do sadašnjeg trenutka. Također možemo prepoznati da smo naučili iz naših iskustava i da će nam to pomoći u našim trenutnim izborima.

Kada radimo ovu vrstu rada na tome kako gledamo na sebe iz prošlosti, omogućavamo da se budućnost zasniva na pozitivnoj samoprocjeni. Ova unutrašnja promjena može nam omogućiti da izađemo iz ciklusa u kojem smo bili i koji nas drži zaglavljenima. Sada možemo objaviti svoje namjere univerzumu, znajući da smo obavili unutrašnji posao neophodan da dozvolimo da se naši životi promijene. Dozvolite da danas bude dan za okončanje ciklusa i ulazak u novi način postojanja.