Kao potpuno izraženo i svjesno ljudsko biće, šta ljubav želi?

Prva faza: Samoizražavanje

Kako se mogu u potpunosti izraziti kao ljudsko biće?

Ova faza se odnosi na „sebe-self“ – šta želite da kažete, šta osjećate, šta je važno za vas, itd. Kada ovu sposobnost ili svjesnost u potpunosti posjedujete, ovaj izraz vaših dubokih želja i emocija, kao što su ljutnja, tuga i čežnja, može biti veoma zdravo za vaš rast. Na kraju krajeva, ne možete biti u zdravim odnosima, bilo sa sobom, svijetom ili drugim ljudskim bićem, a da ne posjedujete ove stvari.

Nekoliko primjera mjesta koja inspirišu i ohrabruju potpuno zdravo samoizražavanje su S Factor i Burning Man. „Jahaću gola pustinjom na poniju jer to moje srce želi da radim.

Druga faza: Izraz moduliran za drugoga

Kako da unesem istinu svog srca, tijela i duše u trenutak na način koji uzima u obzir, pa čak i hrani druge oko sebe?

Većina nas ne može donijeti svoje "goruće čovjekovo ja" u kuću ili na radno mjesto, tako da moramo modulirati svoje samoizražavanje na načine na koje nećemo povrijediti ili preplaviti druge. Često, ženstvenost ne želi da modulira - jer je to vaše srce! Ali to privlači druge k sebi i otvara puteve za povezivanje.

Treća faza: Šta ljubav želi da prođe kroz vas

Šta trenutak želi? Šta Bog/Boginja želi? Šta ljubav želi?

Samoizražavanje u ovoj fazi dolazi od nekontrolisanog, nesputanog izražavanja ljubavi, iznad onoga što vi želite ili onoga što drugi želi. To je rijetko mjesto izražavanja gdje većina nas ne živi često. Na primjer, možda hodate Champs-Élyséesii vidite svog partnera kako dolazi prema vama, što vam ispunjava srce ljubavlju. „Potpuno izraženo Ja“ bi moglo trčati, vrišteći im u naručje i iznenaditi ih. Ali možda vaš partner šalje poruke nekome i taj izraz nije prikladan, pa bi “Modulated Self” mogao lagano odšetati do njih s laganim odbijanjem u vašem srcu.

Ljubav možda želi nešto sasvim drugačije! Ljubav možda želi da im pritrčiš, klekneš na koljena i uzvikneš: "Volim ovu osobu!" Ili im otpjevajte ljubavnu baladu. Ili bilo koju od bezbroj stvari koje nikada prije niste pomislili učiniti!

Da bi se to dogodilo, da bismo prešli iz jedne faze u drugu, moramo očistiti mnogo kanala, osloboditi tijelo od trauma i otvoriti srce.

JOHN WINELAND

Mike Zulovich