Izaberite Ljubav

Ovo pišem tebi, moja ljubavi i molim te da izabereš LJUBAV.

Ako mi donosimo sve odluke iz čiste ljubavi i svijet će se promijeniti. To je zakon univerzuma, božija riječ i ne može drugačije (ili može, u ovom svijetu u kojem živimo i svjedočimo dešavanja koja nemaju ništa zajedničko sa ljubavlju). Ljubav se često predstavlja kao suprotnost strahu ali istinska ljubav nije suprotna ničemu. Istinska ljubav je mnogo moćnija od bilo kojih negativnih emocija jer je to okruženje u kojem sve stvari nastaju. Negativne emocije su poput morskih pasa koji plivaju u okeanu ljubavi. Sve što je lijepo i strašno, ružno i ljubazno, moćno i malo, nastaje, obavlja svoju ulogu i nestaje unutar konteksta tog velikog okeana. Istovremeno, one su napravljene od same ljubavi u kojoj plivaju i nikada se ne mogu odvojiti. Mi smo stvoreni od ove ljubavi i živimo cijeli život jedno s njom, bez obzira da li to znamo ili ne. Ali, što prije to spoznamo, manje ćemo štete da nanesemo sebi, našim najbliżnjim za koje kažemo da ih volimo i manje štete našoj jedinoj kući koju imamo, planeti zemlji.

Samo iluzija da smo odvojeni od ove velike ljubavi nas navodi da vjerujemo da odabir bilo čega osim ljubavi ima smisla ili je čak moguć. U relativnom, dualističkom svijetu pozitivnog i negativnog, tame i svjetlosti, muškog i ženskog, donosimo izbore i učimo iz njih. To je upravo ono što smo ovdje na Zemlji namijenjeni raditi, učiti i osvijestiti. Međutim, ispod tih relativnih izbora je izbor da budemo svjesni onoga što jesmo, a to je ljubav, ili da budemo nesvjesni toga. Kada odaberemo biti svjesni toga, biramo ljubav. I dalje ćemo postojati u relativnom svijetu suprotnosti i izbora, uzroka i posljedica, i trebat ćemo se snalaziti ovdje. Ali čineći to s sviješću da smo svi stvoreni od ljubavi, omogućit će nam da budemo razigrani, radosni, ljubazni i mudri dok koračamo. Na kraju, izbori koje donosimo će rasvijetliti ljubav koja nas sve čini jednim, omogućavajući onima koji su to zaboravili da se vrate izvoru. Pozivam vas, da tebe koji ovo čitaš, da se vratiš.

Ovaj ubrzani svijet instant gratifikacije, kradjom fokusa i (ne)povezanosti olakšava zaborav na tu veliku ljubav, što je dio razloga zašto smo ovdje. Ovdje smo da se sjetimo i, kada to zaboravimo, ponovno odaberemo ljubav.

Ja nemam i ne smijem dozvoliti da bilo što drugo pravi gnijezdo u mom srcu osim ljubavi. Bilo bi me sram i stid svaki dan stati ispred vas i voditi čas joge sa srcem koje je tamno i gaji mržnju, podjele i razlike medju nama kao ljudskim bićima. Izgubio sam oca jer je bio drugačiji od tih “drugih” koji su zaboravili da se sjete odakle dolaze i tko su, čista ljubav.

Upalite duga svjetal vašeg prevoznog sredstva i obasjajte vaš put ljubavlju, jer imate i druge koji putuju iza vas, kojim je potreban jasniji put i podsjeta da su LJUBAV.

S LJUBAVLJU, M